Френски просяк написа бестселър

Мъж, живял 25 г. като бездомник в Париж, стана звезда с бестселър, предаде АФП. Жан-Мари Ругол (47 г.) продаде 40 000 копия от „Моят живот като просяк“, а първата му покупка е смартфон, за да общува в социалните мрежи с почитатели.

„Много хора ме търсят - за да се снимат с мен, носят ми разни неща“, разказва Жан-Мари. Мечтае за свой дом и компютър, за да продължи да пише книги, иска да отвори заведение за палачинки. Ще започне да прибира добри пари от труда си обаче след 10 месеца.

Наскоро разказа историята си в студиото на тв журналист Мишел Дрюкер, където отиде с шефа на Конституционния съд Жан-Луи Дебре. Той е човекът, преобърнал живота му. Срещат се преди около 3 г., когато Жан-Луи го моли да пази колелото му, докато пазарува. Така възникват приятелството и идеята за книгата. Днес Ругол си спомня, че Дрюкер е един от хората, които често му подхвърляли монета, докато просел, а Жан-Пол Белмондо веднъж му дал 10 евро. За други известни личности има лошо мнение, защото го подминавали с презрение. Стигнал до улицата, след като бил изоставен от майка си и гледан от баща - пияница, а на около 20 загуби работата си като сервитьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл