Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Жена, малтретирала 8-годишната си дъщеря, отива на съд

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишната Янка В. за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 4 във връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата в областния център.

Янка В. е майка на пет деца. Тя живеела на съпружески начала с Т.Д., който бил биологичен баща на три от тях. Останалите две деца – 8-годишната Н.М. и нейната сестра били от друг баща. През месец ноември 2014 г. майката, петте деца и Т.Д. били в жилището, което обитавали в гр. Пловдив. Майката забранила на Н.М. да пипа телевизора, но неволно детето го докоснало.

Янка В. се ядосала, започнала да нанася удари с пръчка в областта на лицето и крайниците на Н.М. След това наредила на детето да застане на колене, под които били поставени черупки от орехи и да вдигне ръце нагоре. Детето изпитвало силни болки, но майката не отменила наказанието и легнала да спи. Н.М. стояла в тази поза няколко часа.

По-късно Т.Д. се събудил, видял разплаканото от болка момиченце, и решил да отмени на своя воля наказанието на майката и го изпратил да си ляга да спи.

На 20 ноември 2014 г. Н.М. посетила училището в Пловдив, където била ученичка в първи клас и споделила със своя съученичка за преживяното в дома си. Н.М. била повикана от своята класна ръководителка, след което медицинската сестра я прегледала, указала й помощ и констатирала наранявания по крайниците и синини. След намесата на социалните служби Н.М. е настанена в Кризисен център за защита на деца.

Назначената по делото съдебно-медицинска експертиза установила, че на Н.М. са й били причинени рани на главата, охлузване на лицето, кръвонасядания по крайниците. Янка В. не се е признала за виновна. По делото са призовани седем свидетели.

„Въпреки че извършеното деяние е от частен характер, Районна прокуратура-Пловдив е преценила, че случаят е изключителен, поради което служебно е образувала настоящото досъдебно производство. Разпоредбата на чл.49 ал.1 от Наказателно-процесуални кодекс регламентира такава възможност, ако пострадалото лице не може да защити своите законни права и интереси поради безпомощност и зависимост от извършителя на престъплението“, обясниха от Районна прокуратура-Пловдив. Предстои Районен съд-Пловдив да определи дата за първото съдебно заседание по делото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.