Банкси нарисува Стив Джобс като сирийски бежанец

Британският уличен художник Банкси изобрази починалия през 2011 г. американски милиардер Стив Джобс като мигрант от Сирия, съобщи Independent. Новият графит с фигурата на създателя на корпорацията Apple се появи на стена от бежанския лагер във френския град Кале.

“Често ни уверяват в това, че мигранството е в ущърб на приемащата страна, но Стив Джобс беше син на сирийски мигранти. Apple е компанията с най-високи приходи в света - всяка година тя плаща седем милиарда долара дъници. И всичко това благодарение на факта, че държавата е приела един млад сириец от Хомс”, пише в свое изявление Банкси.

В лагера за бежанци “Джунгли” (Jungles) в покрайнините на град Кале живеят около 7000 души. Преди около два месеца майсторът на графити Банкси предаде строителните материали, останали след демонтажа на неговата изложба Dismaland, на френските лагери за мигранти. В добавка изпрати в страната бригада работници, която да помага в построяването на жилища за бежанци от Близкия изток.

Както е известно, Джобс е син на сириеца Абдулфатах (Джон) Джандали и на германката Джоан Шибле. Личността на Банкси и досега остава тайна. Графитите му започват да се появяват в началото на 90-те години на ХХ век, а днес се оценяват на милиони долари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл