На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Банкси нарисува Стив Джобс като сирийски бежанец

Британският уличен художник Банкси изобрази починалия през 2011 г. американски милиардер Стив Джобс като мигрант от Сирия, съобщи Independent. Новият графит с фигурата на създателя на корпорацията Apple се появи на стена от бежанския лагер във френския град Кале.

“Често ни уверяват в това, че мигранството е в ущърб на приемащата страна, но Стив Джобс беше син на сирийски мигранти. Apple е компанията с най-високи приходи в света – всяка година тя плаща седем милиарда долара дъници. И всичко това благодарение на факта, че държавата е приела един млад сириец от Хомс”, пише в свое изявление Банкси.

В лагера за бежанци “Джунгли” (Jungles) в покрайнините на град Кале живеят около 7000 души. Преди около два месеца майсторът на графити Банкси предаде строителните материали, останали след демонтажа на неговата изложба Dismaland, на френските лагери за мигранти. В добавка изпрати в страната бригада работници, която да помага в построяването на жилища за бежанци от Близкия изток.

Както е известно, Джобс е син на сириеца Абдулфатах (Джон) Джандали и на германката Джоан Шибле. Личността на Банкси и досега остава тайна. Графитите му започват да се появяват в началото на 90-те години на ХХ век, а днес се оценяват на милиони долари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.