Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

ТЕЦ „Марица изток 2“ дава стипендии и ще назначава отличници от Нова Загора

Кметът на Нова Загора Николай Грозев /ГЕРБ/ покани представители на Техническия университет-София и на ТЕЦ „Марица изток 2“, за да ги срещне със зрелостниците от града, които ще бъдат кандидат-студенти.

Поводът: възможността младите хора да се завърнат в родния край с добро професионално образование, което ще им гарантира работа в най-голямата иновирана топлоцентрала у нас – съобщиха от общината.

Проф.д-р инж.Тотьо Тотев, ръководител на катедрата по топло- и ядрена енергетика заедно с екип преподаватели от университета представиха пред децата учебното заведение. Инж.Илия Стоянов от ръководството на ТЕЦ „Марица изток 2“ разказа за производството, нуждите му от млади, квалифицирани кадри и перспективите за кариерно израстване. „Техническият университет предлага обучение в специалностите, които са нужни на ТЕЦ „Марица изток 2“.

Освен това университетът има добри общежития, в които двойната стая е по 60 лева месечно. От своя страна ТЕЦ-ът изрази готовност да осигури работа на всеки, който е завършил с отличие бакалавърска степен. А на всеки, който вече е постъпил на работа и е записал магистратура – стипедния за 18 месеца. След това – трудов договор за 5 години“ – съобщи кметът Грозев.

Нова Загора е с най-ниска безработица от 13-15 на сто сред четирите общини в Сливенска област. Към момента близо 400 души от града работят в ТЕЦ „Марица изток 2“. „При мен, като кмет, постоянно идват хора да питат как може да си намерят работа в ТЕЦ-а. Но там търсят квалифициран персонал, при добри условия на работа и заплащане.

Доволен съм от срещата, защото младите хора разбраха, че има перспективи пред тях и в родния им град. Като се завърнат тук, ще създадат семейства, имаме отлични детски градини и училища и това като цяло ще се отрази добре на местната икономика. Няма да стане като с магическа пръчка, но това е начинът да намалим младежката безработица. Срещите ще продължат“ – заяви кметът Грозев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.