На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Проф. Близнашки: Христо Иванов си подаде оставката заради „Яневагейт“, трябва да се разплете чорапът докрай

Лично аз съм на мнение, че Христо Иванов си подаде оставката не заради гласуването на онзи параграф, който засяга квотите в прокурорската колегия, мисля, че кучето е заровено другаде и всичко започва от „Яневагейт“. По време на самото заседание аз си мислех, че Христо Иванов не беше там. Тази теза лансира в сутрешния блок на бТВ бившият служебен министър-председател Георги Близнашки.

Според него „цялата тази история „Яневагейт“ заслужава по-голямо внимание“. „Кой е направил тези записи? Кой е ангажирал г-жа Ченалова да предразполага своята събеседничка да разказва някои неща? Тук има нещо друго и трябва да се стигне докрай. Трябва да се разплете чорапът докрай“, аргументира се Близнашки. На въпрос как може да говори така, при положение, че Иванов е бил и негов министър, Близнашки отсече: „Той ми беше натрапен“. „Надявам се драмата да бъде овладяна и с известни корекции правителството ще продължи да изпълнява своята програма за управление“, добави той. Иначе Близнашки одобрява решението на Христо Иванов.

„Аз по начало не вярвах, че ще доведе реформата до край. Той беше некомпетентен по тази част, а имаше едно свръхсамочувствие. Това е една загубена война назад във времето“, посочи Георги Близнашки.

„Има напрежение в различни сфери на обществения живот, но се обръща внимание само и единствено на съдебната реформа“, недоумява бившият служебен премиер. Помолен да коментира поведението на председателя на Върховния касационен съд, Близнашки отсече: „ Лозан Панов е един пречупен човек, един наплашен човек. Това е човек, който е готов да каже всичко, само и само да се освободи от натиска, който беше оказан върху него. Подобен човек не вдъхва доверие“, като поясни, че има млади хора, които ще се подведат по него.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.