6 месеца условно за мъж, шофирал пиян

Районната прокуратура в Троян извоюва осъдителна присъда за мъж управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Петко К. е наказан с 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Той е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 1 година. Това съобщиха в понеделник от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Споразумението за наложената присъда по образувано бързо производство е постигнато от държавното обвинение за шест дни. Районният съд в Троян е одобрил споразумението и е признал 22-годишният Петко К. за виновен, заради това, че в 3,20 часа на 5 декември тази година е шофирал пиян.Той бил спипан в нетрезво състояние зад волана на лек автомобил "Мазда 323" в центъра на Троян. Тестът с дрегер отчел начилие на 2,22 промила алкохол в кръвта на младия мъж.

По искане на Районна прокуратура Велико Търново пък съдът е постановил задържане под стража за Иван И., който бил засечен в село Климентово да шофира Фолксваген "Голф" с 1,74 промила алкохол. След като не се явил за предявяване на постановлението за привличане като обвиняем, той бил обявен за издирване. На 7 декември шофьорът бил заловен в Полски Тръмбеш отново да управлява същия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,57 промила. С прокурорско постановление той бил арестуван. Иван И. е неправоспособен водач и е осъждан за престъпления от общ характер.Предстои Иван И. да бъде привлечен като обвиняем и за второто деяние, при условията на продължавано престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони