Мъж, пребил и изгорил майка си, влиза в затвора за 25 години

Окръжна прокуратура в Търговище в понеделник приведе в изпълнение 25-годишна присъда срещу мъж, пребил зверски и подпалил майка си. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Обгорелият труп на жената беше намерен на тераса на къщата й в Попово няколко дни по-късно след сигнал от дъщеря й от чужбина, че не може да се свърже с майка си.

Жената живеела със сина си в двуетажна къща в града след развода си, но двамата се карали непрекъснато. Георги бил агресивен и налитал на бой на близките си, заради което била издадена заповед за защита от домашно насилие. Заради нарушаването й бил глобен с 1000 лв., но това не го спряло да тормози роднините си.

Вечерта на трагедията майцеубиецът отново влязъл в зверски скандал с родителката си, която го коряла, че е виновен за смъртта на дядо му. Георги се нахвърлил с юмруци и шамари върху жената, която му дала живот. Блъскал я в стената, скубал я и я влачил по земята. Извлякъл я на терасата и продължил да я бие жестоко въпреки молбите й за пощада. Залял я с бензин, за да игори тялото й, мислейки, че е мъртва. Усещайки пламъците, които почнали да я обгарят, тя се надигнала в опит за спасение. Отново била повалена и наследникът й я залял с още бензин, подпалвайки я пак. Накрая взел дърво и нанесъл няколко последни удара по тялото на майка си, разкриват ужасиите от Апелативна прокуратура. След убийството кръвожадният убиец потърсил баща си в село Посабина и му казал, че е пребил майка си. Мъжът прогонил наследника си, с когото били в лоши отношения. Убиецът беше намерен няколко по-късно, докато се укривал в изоставена къща в същото село.

"Експертизите показали, че жената е починала от черепно-мозъчна травма, причинена от многократни удари със сила, ожесточение и ярост и термичен шок. От подпалването й приживе 55-годишната Гергана е получила 80 процента изгаряния по тялото, което се равнява на I - II степен", гласи съобщението от прокуратурата.

Убиецът е признал стореното и е поискал намаляване на наказанието. Съдът в Търговище му наложи доживотен затвор, като на база самопризнанията, замени наказанието с 25 год. лишаване от свобода. Присъдата беше потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право