Цветанов: От избора на Екатерина Захариева се вижда, че правителството има парламентарната подкрепа

От днешния избор на Екатерина Захариева за правосъден министър се вижда, че правителството няма абсолютно никакви проблем с осигуряване на парламентарната подкрепа. Това каза зам..-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

„Не сме имали никакви съмнения за това, че съберем над 120 народни представители, които ще дадат подкрепата си за предложението на министър-председателя Бойко Борисов. Това беше съвсем закономерно и просто трябваше да мине тази парламентарна процедура, която е задължителна”, заяви Цветанов.

Във връзка с нападките срещу Екатерина Захариева отправени в парламентарната зала, Цветан Цветанов заяви: „Разбира се, че някои искат да продължат да се хранят с подобни политически противопоставяния и ние трябва по някакъв начин да възприемаме това като нормално за тези политически формации, които не могат да осъзнаят, че 43-ят парламент е доста по-различен от всички предишни. ПП ГЕРБ се старае да не влиза в този тон”.

На въпрос във връзка с изказване на Цветанов - „Отборът, който има днес България е най-доброто, което можем да имаме като управление и е без алтернатива”, той уточни:

„Това е закономерност, която мога да потвърдя и във вашето студио, правейки изводи от последните местни избори преди месец и полвина”. „Видяхте, че имаше много голям ръст в местната власт за ПП ГЕРБ. Мога да заявя категорично, че ако днес има отново парламентарни избори, конфигурацията няма да бъде много по-различна и отново водеща политическа формация ще е ГЕРБ, около която ще се формира следващ кабинет, ако изпаднем в такава хипотеза”, заяви той.

Във връзка с това, че има политически сили, които предричат такива, както и че има такава необходимост, което е коментирал и лидерът на ДПС Лютви Местан, Цветанов уточни, че в политическия спектър винаги опозицията е в правото си да настоява за предсрочни парламентарни избори и да критикува политиките на правителството.Той каза още, че думите на Лютви Местан са се подкрепила и от тези на Михаил Миков и Радан Кънев. „Може да се предполага, че се разширява ветрилото на опозиционните действия в българския парламент”, допълни Цветанов.

По думите му, от днешния избор на Екатерина Захариева за правосъден министър се вижда, че правителството няма абсолютно никакви проблем с осигуряване на парламентарната подкрепа, както и продължаването на постъпките заложени преди година. „ Споразумението, което беше подписано между РБ и ГЕРБ и тогава и сега говорим за пълен четиригодишен управленски мандат”, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини