На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Училище по изкуства събира средства за социално слаби деца с коледен базар и изложба

С коледен търг и изложба базар Училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов” във великотърновското село Русаля набира средства за дейността си. В експозицията са включени произведения на младите таланти, чието обучение в школото е безплатно. Картини, рисунки, коледни сладки, украшения за елхата и сувенири, играчки, зимнина от био-домати и други интересни изделия, които са подходящи за подарък по всеки повод, могат да бъдат купени на базара. Творбите и ръкоделията на талантливите малчугани ще останат подредени в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” в старата стлица до 20 декември включително.

„За мен е удоволствие да видя толкова талантливи деца, които се обучават в с. Русаля. Всички вие – учители, преподаватели и ръководство, сте гордост за нашата община”, каза по време на откриването зам.кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Тя подчерта, че училището по изкуства ще продължи да се ползва с подкрепата на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов.

Снежана Данева-Иванова подари за търга две свои творби – украсени с художествената техника стъклопис чаши. Едната от тях веднага намери купувач. Ценителите на изкуството, които желаят да подкрепят младите таланти от Русаля, могат да наддават умаления модел „Воденицата” на популярния български творец Светла Клисарова, за уникалната графика „Съновидение” и за други творби, подарени от български дейци на изкуството. Телевизионните водещи Иван и Андрей също подкрепиха децата, като се включиха в благотворителното наддаване за уникален умален модел на старовремска къща, също подарено от Светла Клисарова. Произведението на изкуството все пак отиде при Иван.

Училището по изкуства и занаяти е пилотен проект не само за България, но и за цяла Източна Европа. В него се осигурява безплатно образование на будни и даровити деца от бедни семейства и различни етноси. Към учебното заведение функционира общежитие, в което малчуганите живеят целогодишно. В момента училище „Димитър Екимов” има 17 възпитаници, които са от цяла Северна България. Те са разпределени в четири паралелки – подготвителна, първи, втори и трети клас. Освен задължителните общообразователни предмети програмата включва засилено изучаване на изкуства – театър, музика, танц, рисуване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.