Русе пощуря с Горан Брегович

Русе пощуря с Горан Брегович след двучасовото му шоу. Над 5000 фенове танцуваха и пяха в "Булстрад Арена" с легендарния музикант и композитор, който се раздаде докрай на сцената с мощнвата подкрепа на култовия „Оркестър за сватби и погребения“.

Брегович блестеше в бял костюм и тъмносини лачени обувки на сцената, обградена от почитатели, които почерпи по чашка за стоицизма. Освен песни от най-новия си албум "Champagne For Gypsies" (Шампанско за циганите), балканската звезда взриви публиката с емблематични стари хитове от „Аризонска мечта“ и „Ъндърграунд“.

Музиката на Брегович му носи слава още с първите й записи в бивша Югославия. С групата Бело дугме от младежките си години той поставя нови стандарти при изпълненията на живо. Постепенното съчетаване на рок с етно елементи го превръщат в посланик на балканската музика по света.

От съвместната му работа с режисьора Емир Кустурица се ражда шедьоврите с композиции към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". Преди 20 г. музиката към "Ъндърграунд" получава "Златна палма" на Филмовия фестивала в Кан.
Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони