Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Пътна полиция патрулира само с 1 автомобил в Русе

Пътна полиция – КАТ в Русе патрулира само с един служебен автомобил, към който ще се прибави още един след Нова година. „Към районните полицейски управления са назначени автоконтрольори, които следят за движението по места“, съобщи директорът на ОДМВР в крайдунавския град Теодор Атанасов.

Служебният състав на дирекцията се оптимизира, а при екстремални условия се включват допълнителни сили. От ОДМВР „се правят постъпки“ да се използват записите от видеокамерите в града.

Общините нямат законови правомощия да санкционират шофьори за превишена скорост, а Националното сдружение на общините в България има споразумение с МВР да се предоставя информация от системите за видеонаблюдение на полицията. Това обясни кметът на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Общинската управа ще внесе в местния парламент предложение да се увеличат глобите, които общинските служители могат да налагат на хулигани.

На 15 кръстовища вече има видеонаблюдение като първи етап от открития координационен център за управление и контрол на трафика по приключилия проект за интериран градски транспорт. Само част от тях обаче могат да засичат скоростта на авмотобилите. Записите се предоставят на полицията, която трябва да издирва и наказва автоджигитите.

„Видеонаблюдението е най-ефикасната превенция“, смята кметът Стоилов. Той настоява полицията да засили контрола по бул. „Тутракан“, къдеот се устройват автомобилни гонки. Шофьори често превишават скоросттта в преасфалтирания участък и не се стряскат от видеокамерите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.