Даряват кувьози за бургаските бебета

В навечерието на Коледа, бургаското отделение по неонатология получи нов кувьоз, монитор за проследяване на жизнени функции и три инхалатора.

Кувьозът е от фондация „Нашите недоносени деца“, която през април т.г. подари и монитори. Още един монитор пристигна от друга фирма, а бургазлията Димитър Хлебаров дари инхалаторите, които служат за подаване на медикаменти на най-малките бебета, съобщиха от здравното заведение.

Тази година болницата получила кувьоз и от индивидуален дарител – младата майка Десислава Дюлгерян. И други родители на деца, лекувани в онделението, също го подпомагали с апаратура и оборудване.

Миналата година през отделението са преминали близо 200 деца в риск. Само за последни месец четири бебета, родени с тегло под килограм, са изписани здрави и без опасност за живота им.

И тази година Отделението по неонатология участва в благотворителната кампания под патронажа на Президента на Република България „Българската Коледа“. „Българската Коледа“ неведнъж е подпомагала с апаратура Бургаската болница и лекарите се надяват това да се случи и сега, казаха още медиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони