По тъчлинията на нормалното: Тарикатски подаръци

Всяка година Дядо Коледа буквално се разкъсва, за да раздаде подаръци на децата, а ние, възрастните, се налага сами да си ги купуваме един на друг. Забележете, че децата обикновено получават това, което са си поръчали в писмо до Добрия старец. Тъй като близките ни не са изпращали списъци с желаните от тях неща, огромен процент от това, което им избираме, се оказва нежелано и ненужно. Може би все още не сте се спрели на подарък за любимите си хора. Ето няколко идеи, които, честно казано, се движат по тъчлинията на нормалното.

Подарете изживяване

Като начало ще кажем, че не е нужно подаръкът да е материален. Билети за театър (задължително за двама - нали не искате майка ви да се чувства самотна), концерт или танцов спектакъл може да купите в зависимост от вкуса на човека. Не звучи примамливо, но има хора, които обичат тези представления, а са по-инертни и сами не биха тръгнали да си купуват билети. С билетите в ръце най-вероятно ще ви зачетат и ще отидат. Така ще ги почерпите с пиршество за ума. Един от най-страхотните подаръци е групов ваучър за Стая на загадките. Това е игра, при която отбор от двама до петима играчи е заключен в стая и разполага с ограничен период от време - обикновено един час, за да разреши последователност от загадки, с което да открие начин за излизане от стаята.

Купете им надежда

Много хора си мислят да се запишат на йога, танци, басейн или фитнес, но все не се решават. Най-редовно оправданията са “Нямам време” или “Не мога да заделя пари”. Карта за посещения в спортен клуб, в студио за танци - хип-хоп, балет, ориенталски, латино или бални танци - според предпочитанията - може да ги подтикне да направят първата крачка към началото на новия си живот.

Дайте им доза полезна лудост

И все пак едно картонче, пък дори и пъхнато в коледна картичка, някак не изглежда достатъчно коледно. Не можеш да го опаковаш в голям и лъскав колет и да го овържеш червена панделка. Така че разгледайте и нашите предложения за по-материални - но леко смахнати, подаръци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл