Коледен базар в подкрепа на малката Ани обедини Кричим

Коледно-новогодишен благотворителен базар се провежда в Кричим. На него се предлагат различни сувенири, които са ръчно изработени от децата от детските градини, двете начални училища и гимназията в града, съобщиха от общината.

Малчуганите са изработили картички и различни предмети от естествени материали.

В базара със свои произведения на изкуството участват и доброволците към Центъра за обществена подкрепа и обитателите на Дневния център за стари хора. Бабите са дарили ръчно плетени дрехи.

„Интересът към базара е изключително голям. Парите отиват за подпомагане на деца в неравностойно положение”, съобщиха от администрацията.

Тази година на базара се продават изделия и играчки в подкрепа на 4-годишната Анна Шопова. Детето е с детска церебрална парализа и се нуждае от проходилка.

„Парите, които ще се съберат от продажбата на вещите, ще отидат за Ани и за подпомагане на нейното лечение. Нужна й е проходилка. Тук са предоставени играчки на детето, с които тя не може да си играе. Тя е много красиво детенце, много хубаво и като го гледаш, ти се къса сърцето и ти се иска да му помогнеш.”, обяснява служителката в читалището, която приканва хората да закупят играчка в помощ на детето от Кричим.

На Коледния базар, който продължава и в дните до Нова година се продават неща, изработени от детски градини и Центъра за стари хора. Приходът от изделията също отива за децата в неравностойно положение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони