На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Община Велико Търново осъди бившия шеф на белодробната болница за над 8550 лева

Община Велико Търново като собственик на белодробната болница „Д-р Трейман“ е осъдила в гражданско дело на първа инстанция бившия управител д-р Иван Драганчев за щети от над 8550 лева. Съдебното решение на Районният съд в старата столица е от 23 декември.

Процесът срещу ексуправителят на лечебницата е бил заради незаконосъобразни разпоредителни действия по организацията на работната заплата. Д-р Драганчев определил, че следва да получава 4,05 % от приходите от РЗОК по клинични пътеки без да има основание да взема такива средства извън договореното възнаграждение в договора за управление.

Финансов одит установил, че от юли 2009 г. до март 2015 г. болничният шеф си докарал 360 % средната брутна заплата за съответния месец, допълнителни възнаграждения за вредни условия на труд и за продължителна работа.

Разпоредената счетоводна експертиза пък не намерила документи за лекарска дейност по клинични пътеки, по които д-р Драганчев взел неправомерно пари. С това медикът е нанесъл вреда на управляваното от него дружество.

Финансовата ревизия завършила с акт за начет, а с източването на болницата се зае и прокуратурата, но все още не е дала д-р Драганчев на съд.

В гражданския процес той е оспорил основателността на предявените искове,защото констатациите в акта за начет за причинени вреди на лечебното заведение според него не били правилни.

Решението на Районният съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжната инстанция в старата столица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.