Дупка с дълбочина един метър зейна на тротоар в София

Туроператори уволняват 90% от персонала си Местят сървъри в чужбина, приемат плащания само по банков път

Шофьор катастрофира смъртоносно в дърво

Тръмп: Не ми се вярва американският дрон да е бил свален умишлено

КАТ и кадастърът трагични в обслужването на хората “Таен” клиент чакал 6 часа на гише за подмяна на шофьорска книжка

Нова екранна двойка завладя Турция Бурджу Йозберк и Чалар Ертурул се събраха в "Любов към шоуто"

Съдът прекрати делото на „Артекс“ срещу Никола Вапцаров и Мариан Башур

Даренията от фирми за партии – без ограничения (обзор) Намаляват субсидиите от държавния бюджет на 1 лев за глас

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 юни 2019

Условна присъда за шофьор на камион, убил пешеходец Двама пешеходци загинаха в този участък на главния път за борени дни

Осъдиха литовци за шпионаж в полза на Русия

„Еврохолд“ подписа договор за придобиване на бизнеса на ЧЕЗ в България

Мая Манолова дава безлимитното частно финансиране на партиите на КС

Продават къщата на „Семейство Сопрано”

В София са 52% от чуждите инвестиции 20% от вложенията са в имоти

Италианците изоставиха средиземноморската кухня и затлъстяха

По-малко от половината от италианците се придържат към средиземноморската диета, показва ново изследване, публикувано от британския вестник вестник „Индипендънт“.

Традиционната италианска кухня, богата на риба, зеленчуци, плодове и зехтин, се смята, че намалява риска от сериозни заболявания като сърдечно-съдови, рак и диабет. И все пак повече от 50 на сто от италианците вече са избират храни, съдържащи червено месо и преработени храни с високо съдържание на мазнини и захар.

Проучването на изследователи в Университета на Рим показваа, че промяната е най-силно изразена при по-младите италианци. Сред хората на възраст между 15 и 24 г., по-малко от една трета се придържат към средиземноморска диета.

Антонино Де Лоренцо, професор по хранене в университета, обясни, че италианската традиционна кухня се откъсва от корените си и днес е много по-различна, отколкото преди 50 години.

„Тук е почти толкова зле, колкото в САЩ”, коментира той пред италианския вестник „Република”.

Предишни доклади вече предупредиха, че нездравословната храна подхранва епидемията със затлъстяването сред младите италианци.

Италия вече има по-висок дял на деца с наднормено тегло, отколкото навсякъде другаде в континенталната част на Европа, с повече от една трета (36%) от италианските деца с наднормено тегло или затлъстяване на 8-годишна възраст.

Изследванията показват, че продължителността на живота намалява с 6 или 7 години при хора с проблеми с килограмите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.