Русия с милиарден бюджет за патриотично възпитание

Руският премиер Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на гражданите на Руската федерация за периода 2016-2020 г. Общият обем на финансирането на програмата за срок от пет години надхвърля 1,66 млрд. рубли (около 40 млн. лв.), в това число 1,574 млрд. от държавния бюджет, предаде Интерфакс, цитирана от "Дарик".

Парите са предназначени за създаване на система за патриотично възпитание на гражданите, отговаряща на съвременните предизвикателства и задачи за развитието на страната, а също на социално-възрастовата структура на руското общество, се посочва в съобщението.

За координатор на програмата е определена Федералната агенция по въпросите на младежта, която ще се отчита пред правителството.

Сред задачите на програмата е развиване у руснаците на интерес към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природо-географските науки, а у младежта - на чувство на гордост, уважение и почитание към символите на държавата, уважение към историческите светини и паметниците на отечеството.

Предвижда се също повишаване на равнището на военно-патриотичното възпитание на руските граждани, което да доведе до нарастване на престижа на службата във въоръжените сили и правоохранителните органи на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия