Отвориха пътя Русе - Велико Търново

Движението на тежкотоварни автомобили по пътя Русе - Велико Търново е възстановено, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Отпада ограничението и по пътя Русе – Шумен на територията на Разградска област.

Обилният снеговалеж и затрудненото почистване на пътищата заради аварирали ТИР-ове затвори в неделя вечерта участъка Русе - Бяла за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Пътят свързва Русенска с Хасковска област и по него се движат предимно камиони от Истанбул към Централна Европа и Русия. Снежната покривка е 5-25 см. Засега няма опашки от камиони в посока Дунав мост.

Пътищата са проходими при зимни условия. От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, а тежкотоварните автомобили да са задължително с вериги.

Градският транспорт в Русе се движи нормално, всички големи улици и булеварди са почистени и третирани със сол, уточниха от общината. Заради ниските температури до -10 градуса С стръмните участъци са заледени. Паркирани автомобили по тротоари и улички в междублокови пространства затрудняват почистването.

Коментари

Задължително поле