Социолог: Борисов е инстинктивен тактик

„Каквото прави ГЕРБ винаги е по пътя на най-малкото съпротивление. На миналите президентски избори, Борисов взе най-рейтинговия си играч. Аз не съм забелязал до този момент Борисов да има сложен и добре структуриран план в няколко стъпки, той не е стратег, той е много добър и инстинктивен тактик”. Така социологът Първан Симеонов коментира предстоящите президентски избори пред Нова тв. Както Бойко Борисов съобщи пред “Труд”, ГЕРБ има петима кандидати за държавен глава , като самият той не е сред тях.

Първанов коментира и тезата на Борисов, пак изказана пред Труд, че не ДПС, а ГЕРБ са балансьорът в парламента. „Той самият разказва за себе си като балансьор. Тази роля му се услажда и той ще продължи с нея”, заяви социологът.

За ДПС

„От днешна гледна точка, ако в ДПС се очертават три фигури – на Делян Пеевски и Ахмед Доган и на Лютви Местан, като че ли от едната страна останаха първите две. Не ми се струва, че ДПС и Бойко Борисов някога са имали особено остър тон едни към други. Настоящата ситуация в ДПС дава доста добри шансове на формациите в патриотичната ниша”, коментира още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини