Благой убил семейството си в съня им

Благой Сапунджиев убил първо съпругата си, а после и детенцето им. След това се застрелял. Според криминалистите мъжът ги е убил в съня им, съобщиха от полицията. Телата и на тримата са намерени в семейната спалня.

Версиите на разследващите са разнопосочни за трагедията в пловдивския квартал "Кючук Париж". Според едната кървавата екзекуция е била обмисляна и планирана, защото мъжът си купил незаконен пистолет „Валтер”.

Според другата убийството е провокирано от отказ на 29-годишната Йорданка двамата да се съберат отново и заради това, че тя посрещнала Новата година в компанията на друг мъж

Скандал

Гневът му бил провокиран от скандал преди лягане, свързан с нежеланието на Йорданка да му прости и да заживеят отново заедно.

Разследващите засега не потвърждават версията трагедията да е заради дългове.

Разделили се преди три месеца

Двамата съпрузи се разделили преди три месеца, съобщи бТВ. Въпреки това Благой, който работел като шофьор на камион, често се връщал в жилишето им в "Кючук Париж", заради дъщеричката им. Красивата жена прекарала Нова година с друг мъж, което вероятно отключило ревността на мъжа й.

Фаталните изстрели са произведени в 05:30 часа сутринта

Изяснена е фактическата обстановка във връзка с убийството на семейство Сапунджиеви в Пловдив, коментира комисар Николай Кирков, началник на Криминална полиция към ОДМВР Пловдив. По думите му мъжът е застрелял жена си и детенцето им, а после и себе си, в 05:30 часа сутринта, като това се потвърждава и от свидетелските показания на съседи. В малките часове на понеделник обаче те не им обърнали внимание.

Според Кирков се повтаря случаят от преди три години, когато военният Георги Тепавичаров изби семейството си и после се самоуби. Само мотивите сега са различни. Все още няма една версия какво е накарало Благой сапунджиев да убие семейството си. 

Експертизи

Очаква се до 24 часа всичко това да бъде потвърдено от експертизите, които са назначени от прокуратурата, каза още комисар Николай Кирков. Както Труд писа, това са съдебно-медицински, балистични и химически експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини