Кмет гръмна два глигана, отмъсти за куче

Кметският наместник на балканското село Помеждин Благой Цветков повали два диви нереза на първия лов през новата година. В схватката с глиганите обаче загина едно от кучетата на местния управник.

Цветков и още 14 авджии от дружинката в село Георги Дамяново тръгнали на излет за диви прасета в събота. В горите над Помеждин кметът, който е гонач, налетял в шубраците на едър нерез. Едно от шестте кучета на ловеца – дого аржентино, скочило върху глигана, но с един замах на острите си зъби дивото прасе го разкъсало.

„Веднага взех на мушка прасето и го повалих. Опитах се да спася кучето, но малко по-късно то почина!”, разказа Цветков. Не след дълго друг глиган изскочил на пусията на Александър Кръстев, той го ранил, а кметът Цветков го довършил. Трето прасе гръмнал авджията Иван Григоров.

„Успешен лов стана, закръглихме броя на повалените диви свине този сезон на 20. Но загубих Доги – най-доброто ми куче!”, жали още кметът, който е ловец от 18 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.