Шефът на английския футбол: Ще се застрелям, ако не минем групата

Шефът на английската футболна асоциация Грег Дайк произнесе рискована реч. Босът се зарече „да се гръмне“, ако тимът на Рой Ходжсън отпадне още в групата на Евро 2016.

„Всички дружно трябва да се застреляме, ако пак се приберем рано“, каза Дайк на официална вечеря на асоциацията.

След което обясни, че очаква титла от Англия.

Един германец в английския футбол - Юрген Клоп, има съвсем други проблеми. Мениджърът на „Ливърпул“ се хвана за главата от 11 контузени играчи, с които е пълен лазаретът. При 1:0 като гост на „Стоук“ в първи полуфинал за Купата на лигата още през първото полувреме бяха сменени с травми Деян Ловрен и Фелипе Коутиньо. И двамата получиха разтежения на едно и също място - отзад на бедрото.

„Кой ще играе ли? Вероятно аз, ако не успеем да съберем 11 здрави...“, шегуваше се Клоп след победата.

А в студиото на „Скай спортс“ Греъм Сунес, легендарният капитан на „червените“ от 80-те, коментира: „Причината за многото контузени е в променения режим на тренировки и интензитет на мачовете при Клоп. Преди това тези играчи тичаха много по-малко и не пресираха така яростно. Не издържат на новите изисквания.“

Гола на победата вкара Джордан Айб, а реваншът е на 27 януари. Другият полуфинал е „Евертън“ - „Манчестър Сити“, като първият мач бе в сряда вечер. Финалът е на 28 февруари на „Уембли“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят