Тодор Батков: Въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес

Събота – ден на японските бойни изкуства Божество ками потегля с колесница от НДК

Петър Воденски: Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна

Баща преби съученичка на дъщеря си в столично училище Причина за агресята е, че момичетата не си вдигали телефоните

Ангелкова: Подготвяме лято 2020 с оглед пренасочване на капацитета на „Томас Кук“ към другите големи туроператори

Енджи Касабие ражда у нас

Как всяка жена може да стане красавица?

Протести и сблъсъци в Барселона след изпращането в затвора на лидери на каталунските сепаратисти

Слънчево време и днес Температури до 26 градуса следобед

СЕМ решава за предсрочното освобождаване на директора на БНР Светослав Костов

Тръмп призова Италия да увеличи разходите си за отбрана

Американски боксьор почина четири дни след тежък нокаут

Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Как се храни Брад Пит

Франция отбелязва година след атентата срещу „Шарли ебдо“

Франция днес ще проведе официални чествания на годишнината от атентата срещу сатиричния вестник „Шарли ебдо“, припомня БГНЕС.

На 7 януари 2015 г. маскирани мъже откриха стрелба в редакцията на изданието. Разигралата се трагедия остави общо 12 души убити и беше последвана от вълна на насилие през следващите месеци, завършила с нападенията от 13 ноември, при които загинаха 130 души.

Двамата братя Саид и Шериф Куаши убиха осем души в редакцията на вестника, както и други в близост до сградата. Отговорност за нападенията пое клонът на Ал Кайда на Арабския полуостров.

Днес президентът на Франция Франсоа Оланд ще произнесе реч пред антитерористични сили за сигурност в парижката полиция. По време на своето изказване се очаква държавният глава да представи планове за реформи срещу организираната престъпност и тероризма.

В същото време изданието „Шарли ебдо“ продължава да буди дебати със своите карикатури като вече редакцията му работи в нов подсигурен офис на секретно място.

В сряда вестникът публикува своя специален брой по случай годишнината от атентата. На първата страница се вижда карикатура, изобразяваща Бог, носещ автомат „Калашников“ през рамо. Над него е изписано заглавието на броя – „След една година: Убиецът все още е на свобода“.

Въпреки големия интерес към първия брой на вестника след атентатите, в действителност няма значителен наплив за неговото издание, посветено на годишнината.

Корицата е в типичния за изданието провокативен стил като през годините то е публикували карикатури и на пророка Мохамед, което доведе и до неодобрението от страна на мюсюлманската общност по света и стана причина за нападението срещу редакцията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.