Бъчварова за тъмните пари в МВР: Още една възможност да си вършим работата

Даренията са допълнителна възможност МВР да си върши добре работа. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод възобновената практика МВР да получава дарения от общини и държавни фирми.

Както Труд писа, вътрешното министерство официално може да получава дарения от общини и фирми, които са 100 процента на държавата.   Ведомството е получило горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева.

Недоумение

Румяна Бъчварова изрази недоумение защо темата с даренията е станала много чувствителна за обществото: "Законодателят е преценил - и затова са гласували народните представители, че това е допустимо при определения ред. Има различни форми на финансиране на държавните структури, някои от тях включват и дарения, и е въпрос на цялостна политика дали тази форма ще бъде допусната за МВР или не. Има на няколко нива възможност за контрол, за да не допуснем дарението да се превърне за скрита форма на давление в нашата дейност".

Контрол

Бъчварова подчерта, че контролът върху даренията щял да бъде изключително строг. По повод отложената в края на миналата година реформа в МВР, вътрешният министър обясни, че концепцията за предстоящите промени е почти готова.

МВР-шефът заяви и че в момента се извършват юридически консултации, които окончателно трябва да определят реда, по който ще става преназначаването на административните служителите във ведомството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини