Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Люлинска банда извършила обира в банката, крадците избягали със сив джип

Полицията е по следите на люлинска банда, която е заподозряна за грабежа на банката в „Люлин“ 7, от която бяха измъкнати 170 хиляди лева. Обирът е извършен с откраднат сив джип. Нова телевизия излъчи клип, на който се виждат наглите обирджии.

Вече има и заподозрени. „Имаме някои насоки, касае се люлинска банда”,пояснява Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи” в полицията. „Бягат с джип сив, най-вероятно обект на СПО. Да преведем за зрителите – става дума за крадена кола в края на миналия месец”, споделя още Данаилов.

Обирът започва с фалстарт. Единият от въоръжените бандити се блъска в заключената стъклена врата. Обирът става за 1 минута и 50 секунди. В клона влизат 4-ма маскирани и въоръжени мъже. Пребиват охранителя и с пистолет, опрян в главата на касиерката, успяват да вземат общо 170 000 лева.

На разпит в полицията бяха и служителите от банката. „Нормална практика е да се проверявт служителите в банките, щото често и те са замесени”, казва криминалният психолог Тошко Тодоров.

За последната година има общо три въоръжени грабежа в банки. „Два от тях са разкрити”, съобщава още Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи” в полицията.

Неразкрити обаче остават два обира на банки, извършени през 2014 г. „Или бандитите са много добро, или полицията не знае как да работи като хората”, на мнение е криминалният психолог Тошко Тодоров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.