Има ръст на резервациите за предстоящия летен сезон

Има ръст на резервациите за полети към страната ни през предстоящия летен сезон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред „Фокус”. Продължават и усилията за привличане на още туристи от Русия, за да сбъднат положителните прогнозите на руските туристически агенции, допълни тя.

По думите й културно-историческият туризъм е фокусът на кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм. Инициативата е резултат от сътрудничеството между Министерството на туризма и общините.

„Министерството на туризма изработи визиите и паната за билбордове, а общините предоставиха безплатно място, където те да бъдат поставени“, обясни Ангелкова и допълни, че това сътрудничество е изключително полезно за развитието на туризма и за рекламирането и промотирането му.

„Смятам да продължим в тази посока. Фокус на тази кампания е културно-историческият туризъм и всяка една община ще се рекламира на територията на друга община със своите културно-исторически обекти, които са важен двигател за растежа и за промотирането на съответния регион“, допълни Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес