Бивш агент на ЦРУ: Самоубийството на Хитлер е фалшиво

Фашисткият лидер Адолф Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина. Това твърди бивш агент на ЦРУ Боб Баер, цитиран от Би Ти Ви.

Баер има стаж в Централното разузнавателно управление цели 21 години. По думите му новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер в берлинския бункер в края на Втората световна война.

В нов документален филм по темата се подчертава, че няма нито един свидетел на самоубийството на Хитлер, както и това, че никой не е видял тялото му. На базата на тези факти и документи експертите смятат, че Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга със самолет от берлинското летище Темпелхоф, където е видян за последно.

„Това, което ни приказват от правителствата, е чиста лъжа. Вижте документите на ФБР. Те отварят пътя за ново разследване. В момента ние преразглеждаме историята, историята, която твърдеше, че Хитлер е загинал в бункера. Колкото повече копаем, толкова повече се убеждавам, че няма доказателства за това”, казва Баер.


Коментари

Задължително поле