Награждават треньор №1 без Луис Енрике и Гуардиола

Луис Енрике обяви, че няма да отиде на церемонията в Цюрих по връчване на „Златната топка“, където най-вероятно ще бъде провъзгласен за най-добър треньор в света за 2015 г. заради спечелените пет купи. Наставникът на „Барселона“ не обясни мотивите за своето решение. И още един от тримата номинирани няма да бъде в залата - Хосеп Гуардиола. В момента той е в Катар на лагер с „Байерн“ и е предпочел да остане с отбора си, вместо да лети до Швейцария, тъй като не вижда никакви шансове да спечели наградата. На церемонията вероятно ще присъства само третият номиниран - Хорхе Сампаоли, който изведе Чили до Копа Америка.

Фаворитът за „Златната топка“ - Лионел Меси, бе наречен „чудо, пратено от Бога“ от своя съотборник Арда Туран. Турският футболист на „Барселона“ се диви от качествата на колегата си: „Никога не съм виждал играч на нивото на Меси. Истинско удоволствие е да го гледам какво прави на терена. Радвам се на постиженията му и не ревнувам.“

Междувременно бившият капитан на „Барселона“ и настоящ треньор на „Саутхемптън“ - Роналд Куман, се пошегува след отпадането за купата на Англия с 1:2 срещу „Кристъл Палас“, че отборът му може светкавично да влезе във форма само ако купи веднага... Меси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят