Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Не плащаме парно, само ако сменим инсталацията в блока

Единственият начин абонатите, които са се отказали от парно, да не плащат такса сградна инсталация, е да си сменят топлинната инсталация от вертикална на хоризонтална. Това заяви омбудсманът на „Топлофикация София” Деян Дянков пред бТВ.

Димитър Деков от Сдружението за правна помощ на потребителите посочи, че таксата за сградната инсталация представлява непоискана услуга и след закъснялото транспониране на европейска директива би трябвало да е не само неморална, но и незаконна. Тази директива е приета още през 2011 г. и държавите имаха три годишен гратисен период да синхронизират законодателството си с нея, уточни той.

Според омбудсмана обаче тази директива не действа по отношение на „Топлофикация”. „Самата ЕК в отговор на български абонати отговаря: чл.27 (на директивата-б.р.) е неприложим за вашия случай”. Причината е, че етажната собственост се явява клиент, а не отделният апартамент.

Депутатът от от ГЕРБ Данаил Кирилов призова „да свикнем да разбираме, че дори чрез сградната инсталация получаваме услуга“. Температурата в жилището се повишавала с – 2-3-5 градуса.

Заради натрупаните сметки за сградна инсталация обаче семейство пенсионери от Пловдив Минка и Желязко Димитрови са принудени да продадат жилището си.

От 7 години те живеят на село, апартаментът им няма ток, вода и отопление… но сметките продължават да идват.

Така и след като уж са покрили всичките си стари задължения за парно, на 28 декември получават нова фактура. Дълга над 3 метра и за сумата от 269.27 лева. За пенсионираната учителка Минка и преживелия два инсулта ветеринарен лекар Желязко това са много пари, идващи без ясно обяснение.

Сметката става още по-солена при просрочие и т.нар адвокатска консултация, която струва 350 лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.