Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

„Горя“ танкер бункеровчик на ВМС

Огън на борда на танкера бункеровчик „Балчик“ на ВМС вдигна на крак пожарни автомобили и аварийно-спасителна група. Екшънът се разигра като истински , а беше част от мащабно учение по гасене на пожар и отработване на съвместни действия при откриване на учебната 2016 г. във военните формирования в Пункт за базиране Варна.

Следващите епизоди се завъртяха на корветата “ Решителни“, на която през миналата година честваха четвърт век от вдигането на Военноморския флаг на РБ. В учението за първи път имаше съвместни действия на вертолет „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, който заедно с борден спасител- водолаз спасяваха бедстващи хора в морето, транспортирани по-късно до вертолетната площадка в Пункта за базиране. Моторен катер „Хаджи Димитър“ извърши буксировка на аварирал катер по килватерен способ и буксировка на борд, а между фрегатата „Смели“ и корвета „Бодри“ се прехвърлиха леки товари и поща по траверзен начин.Водолазната група от спасителния кораб „Протео“ направи спускане за обследване на дъното за осигуряване на безопасността на корабите и катерите с цел превантивни действия за борбата с диверсионната и терористична заплаха.

„Решението на правителството да бъдат отделени като начало 80 милиона лева за стартиране на корабостроителната програма ще доведе ВМС до ниво, което ще е равностойно с това, което притежават нашите партньори и съюзници“, каза началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той коментира, че многоцелеви кораб за ВМС е негова мечта от много години. Според него през тази година не се предвижда сертификация на българските военни кораби, защото противоминният кораб и фрегатите са сертифицирани, а самата сертификация е с продължителност три години.

Вицеадмирал Румен Николов и кметът на Варна Иван Портних бяха на откриването на учебната година в Пункт за базиране Варна. За началника на отбраната вероятно това е последното официално появяване пред целия строй в базата, от която тръгва военната му кариера още през 1982 г. като командир БЧ-1 на противолодъчен кораб в дивизиона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.