Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

“Горя” танкер бункеровчик на ВМС

Огън на борда на танкера бункеровчик “Балчик” на ВМС вдигна на крак пожарни автомобили и аварийно-спасителна група. Екшънът се разигра като истински , а беше част от мащабно учение по гасене на пожар и отработване на съвместни действия при откриване на учебната 2016 г. във военните формирования в Пункт за базиране Варна.

Следващите епизоди се завъртяха на корветата ” Решителни”, на която през миналата година честваха четвърт век от вдигането на Военноморския флаг на РБ. В учението за първи път имаше съвместни действия на вертолет “Пантер” от авиобаза “Чайка”, който заедно с борден спасител- водолаз спасяваха бедстващи хора в морето, транспортирани по-късно до вертолетната площадка в Пункта за базиране. Моторен катер “Хаджи Димитър” извърши буксировка на аварирал катер по килватерен способ и буксировка на борд, а между фрегатата “Смели” и корвета “Бодри” се прехвърлиха леки товари и поща по траверзен начин.Водолазната група от спасителния кораб “Протео” направи спускане за обследване на дъното за осигуряване на безопасността на корабите и катерите с цел превантивни действия за борбата с диверсионната и терористична заплаха.

“Решението на правителството да бъдат отделени като начало 80 милиона лева за стартиране на корабостроителната програма ще доведе ВМС до ниво, което ще е равностойно с това, което притежават нашите партньори и съюзници”, каза началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той коментира, че многоцелеви кораб за ВМС е негова мечта от много години. Според него през тази година не се предвижда сертификация на българските военни кораби, защото противоминният кораб и фрегатите са сертифицирани, а самата сертификация е с продължителност три години.

Вицеадмирал Румен Николов и кметът на Варна Иван Портних бяха на откриването на учебната година в Пункт за базиране Варна. За началника на отбраната вероятно това е последното официално появяване пред целия строй в базата, от която тръгва военната му кариера още през 1982 г. като командир БЧ-1 на противолодъчен кораб в дивизиона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете