Красен Кралев: Категорично подкрепяме проекта за професионален полигон по сноуборд в Банско (обзор)

Министерството на младежта и спорта подкрепя проекта за изграждането на професионален полигон за сноуборд на Банско. Това стана ясно след срещата на министър Красен Кралев със зам.-председателя на федерацията по ски Георги Бобев, изпълнителния директор на „Юлен“ Иван Обрейков и Виктор Жеков, треньор и баща на Сани Жекова.

„Има заявено инвестиционно намерение от страна на „Юлен”, на федерация по ски и на г-н Жеков да изградят професионален полигон за сноуборд в Банско - каза Кралев. - Подкрепяме този проект и ще окажем пълно съдействие за реализирането му. Знаете, че в Пампорово, Боровец и Осогово има съоръжения за сноуборд. Те са само за дисциплината слоупстайл, а този полигон ще даде възможност за провеждане на тренировки и състезания във всички дисциплини на сноуборда.“

Кралев награди с почетни плакети Радослав Янков, който спечели две победи в стартове за Световната купа, и треньора му Георги Атанасов.

"Вярвам в себе си. Просто се фокусирам върху карането, върху тренировката, за да мога да дам всичко от себе си на състезанието. - каза Янков. - След втората победа конкурентите са наясно, че вече съм един от елита и със сигурност ще се съобразяват с мен. И аз като всеки спортист мечтая за олимпийска титла."

Коментари

Задължително поле