Баскетболен празник “Играй с Везенков!” с Ботевград

Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Помирителните комисии – как решават спорове между клиенти и търговци

Над 35 експерта – представители на министерства, регулаторни комисии, мобилни оператори, топлофикации, транспортни компании, застрахователи и лизингодатели и търговски вериги участват днес в дебат за помирителните комисии, които уреждат спорове между клиенти и търговци.

Тук може да гледате целия дебат в реално време

Форумът е организиран от „Труд“, „24 часа“ и Комисията за защита на потребителите. На него ще бъде разяснено как ще работят новите секторни помирителни комисии, които ще разглеждат проблеми в пет важни области – енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт, финансови услуги.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов подробно ще представи възможностите и предимствата на помирителните комисии, как се формират те, как клиентите и търговците подават заявления, как се вземат решенията и как влизат в сила. В дискусията ще се включат и членовете на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Във форума ще участват зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и омбудсманът на България Мая Манолова.

Специалното приложение „Наръчник на потребителя“ с полезна информация как да се защитим от нелоялни търговци е днес на страниците на в и „Труд” и „24 часа“.

Можете да го изтеглите безплатно оттук в pdf формат.

Най-интересното от дискусията ще може да прочетете на сайтовете trud.bg и 24 chasa.bg във вторник и в броевете на вестниците „Труд“ и „24 часа”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.