Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

Гърците местят бизнеса си в България и Кипър

Изправени пред все по-високи данъци и социални плащания, през последните години много гръцки компании се преместиха в съседни страни като България, Кипър и Малта, което притеснява експертите, съобщава AFP.
„От 2012 година досега общо 11500 гръцки компании са открили банкови сметки или са се регистрирали в Българската стопанска камара, като 30% от предприятията са направили това през 2015 година“, казва председателят на Гръцко-българската търговска камара Христос Казандзис.

Това са предимно компании за автомобилен превоз, но също така предприятия за внос и износ, които са били засегнати от капиталовия контрол, който беше наложен в Гърция в края на юни, за да се избегне изтичането на пари от страната заради временната криза в отношенията между Атина и еврозоната.
Икономистът Димитрис Бибас подчертава, че „данъчното облагане, заплатите и разходите по създаването на компания в тези три страни са по-ниски отколкото в Гърция“.

Със средно данъчно облагане от 30% Гърция е в много по-неизгодно положение от България и Кипър, където данъкът върху фирмите е съответно 10 и 12,5%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.