„Хищникът“ пак носи жълто Лимитираната серия Jaguar F-Type R Dynamic разполага с двигател V6 с мощност 380 к.с.

Тодор Батков: Въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес

Събота – ден на японските бойни изкуства Божество ками потегля с колесница от НДК

Петър Воденски: Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна

Баща преби съученичка на дъщеря си в столично училище Причина за агресята е, че момичетата не си вдигали телефоните

Ангелкова: Подготвяме лято 2020 с оглед пренасочване на капацитета на „Томас Кук“ към другите големи туроператори

Енджи Касабие ражда у нас

Как всяка жена може да стане красавица?

Протести и сблъсъци в Барселона след изпращането в затвора на лидери на каталунските сепаратисти

Слънчево време и днес Температури до 26 градуса следобед

СЕМ решава за предсрочното освобождаване на директора на БНР Светослав Костов

Тръмп призова Италия да увеличи разходите си за отбрана

Американски боксьор почина четири дни след тежък нокаут

Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Продавачът на ракията убиец остава в ареста

Обвиненият за продажбата на опасната ракия Тайфи Мекльов остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд. Магистратите разгледаха жалбата на Мекльов, който е обвинен за продажбата на ракия, причинила смъртта на няколко души в Якоруда в дните преди Нова година.

Както „Труд“ писа шестима млади мъже загинаха, а други осем бяха спасени в реанимация на благоевградската болница след употребата на ракията убиец.

Самият Мекльов не присъства в залата, тъй като бе депозирал молба, че не желае.

Адвокатът му Попниколов изтъкна пред съда, че към момента не са събрани достатъчно доказателства, които да сочат, че клиентът му е извършил деянието.

Разказът на свидетелите

По време на заседанието съдът приобщи протоколи от разпити на свидетели пред съдия. От тях ставало ясно, че един от свидетелите – Младен Биков, е отрекъл да е купувал ракия от Тайфи Мекльов.

Друг свидетел – Реджеп, е заявил при разпита пред съдия, че когато са седнали да пият, Мекльов казал ако искат да си вземат от ракията. Адвокатът подчерта на няколко пъти, че няма доказателства, че клиентът му е продавал опасното питие.

Тайфи Мекльов имал дъщеря и син, за които трябвало да се грижи. Затова адвокатът му поиска по-лека мярка, така че да може да се грижи за семейството си.

Прокурорът обаче категорично заяви, че са събрани достатъчно доказателства, че Тайфи е отговорен. По думите на прокурора, дали е продавал ракия или я е заменил срещу заек ще се установи по време на самото дело.

Представителят на държавното обвинение изтъкна също, че при постановяване на по-лека мярка обвиняемият може да окаже влияние върху свидетелите.

Съдът потвърди решението на Благоевградския окръжен съд, с което Тайфи е оставен в ареста. Апелативните магистрати обаче подчертаха, че предстои да се изясни дали питието е било дадено възмездно или безплатно.

Съдът обърна внимание и на това, че Тайфи е заявил, че е пил също от ракията. Ако това е така, трябва да се отбележи, че той е единственият от консумиралите, на който му няма нищо, стана ясно още от анализа на съда.

Не на последно място съдът обърна внимание и на общественото настроение в населеното място на обвиняемия. Предвид изостреното отношение към Тайфи, той можел да се укрие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.