Германия разследва атентата в Истанбул заедно с турските власти

Кризисна комисия на германското правителство работи с генералното консулство в Истанбул и с германското посолство в Анкара, за да стигне до дъното на атентата в Истанбул. Това съобщи външният министър на Германия Щайнмайер.

Атентатът стана в най-привлекателната за туристите част на Истанбул, района "Султанахмет", близо до Синята джамия. Девет от 11-е жертви са германски туристи, както и по-голямата част от 15-е ранени.

Министерството на външните работи на Германия вече посъветва германските граждани, пътуващи в Турция, да избягват местата на големи струпвания на хора. "Политическо напрежение, сблъсъци с насилие и терористични нападения може да се очакват в страната", посочи германското външно министерство на своята интернет страница.

Всеки четвърти турист в Турция е германец

След кървавия инцидент германски туристически компании предлагат на клиентите си безплатно анулиране на резервациите за почивка в Турция.

Германците имат сериозно присъствие на туристическия пазар в Турция. Статистиката сочи, че през 2014 година 23,6 милиона туристи са посетили страната, от които 21,5 процента са германци. Следват руснаците – 15,6 на сто и британците 6,3 процента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят