Кабинетът обмисля субсидия за Родопите и Странджа

Целева държавна субсидия за Родопите и Странджа обмисля кабинетът. Това стана ясно от отговора на премиера Бойко Борисов по време на блиц контрола на въпрос на Борислав Великов от Реформаторския блок.

Тази субсидия ще е в размер на около 100-150 милиона лева годишно и ако не от тази година, може да стане факт от 2017, каза още Борисов.

По думите му тези райони са така устроени, че са бедни и държавата трябва да им помогне. "Това е една идея, по която ще поработим", допълни той.

Той обеща развитие и за Северозападна България. Оптимист съм, защото за първи път в програма „Конкурентоспособност и иновации“ участват фирми главно от Северна България, обясни премиерът.

„За Монтана обещахме на хората два булеварда, както и за църквата „Св. Дух“. Същото важи и за Видин, за Враца, за Плевен и Добрич“, заяви премиерът и посочи, че неговото становище е, че магистрала „Хемус“ е тази, която ще бъде важният транспортен възел за Северна България. „Надявам се тази година да започнат двата ЛОТ-а до Ловеч.
Пътят Русе-Търново също е изключително важен, защото в тези центрове се концентрира нашата икономика. За съжаление не ни стигна времето за тунела в Габрово. Това означава, че ще трябва да го правим с пари от бюджета. За мен той е жизненоважен проект. Полагаме много усилия и се надяваме през този период да имаме добър резултат за Северозапада“, заключи премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес