Всички жертви от атентата в Истанбул са германци

Броят на германските граждани, загинали при атентата в Истанбул, достигна десет, заяви говорителят на МВнР на Германия Завсан Шебли, предаде Хюриет Дейли.

Жертвите на самоубийствения атентат в историческия център на Истанбул, станал около 10:20 часа вчера, са 11, включително и камикадзето - 27-годишният Набил Фадлъ, боец на "Ислямска държава", влязъл в Турция през Сирия като търсещ убежище. 

Според германски медии, повечето жертви са пенсионери от една туристическа група.

Както Труд писа, атентаторът се е врязъл в германска група туристи. Много от ранените също са германци. Туристически гид обаче педотвратил още повече жертви, защото успял да види какво става и да извика "Бягайте".

Посещение на германския вътрешен министър

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер пристигна в Истанбул, след като стана ясно, че Берлин и Анкара ще разследват заедно атентата. По думите му няма данни, че германските туристи са станали жертва на атентата в Истанбул заради националността си. 

„Засега в разследването няма данни за това, че атентатът е бил насочен специално срещу германците“, заяви министърът по време на пресконференция, като допълни, че няма причина германските туристи да прекъсват почивките си или да отменят пътуванията си в Турция.

Германски туристически гигант прекратява резервации безплатно

Германският туристически гигант TUI заяви, че клиентите, които са си купили почвики вдо Истанбул, могат да смеднят дестинацията, без да плащат неустойки. Който иска, може да се прекрати резервацията безплатно в следващите шест дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят