Камикадзета се взривиха в Джакарта, атакуваха шест места

Терористи взривиха бомби и влязоха в престрелка с полицията в столицата на Индонезия Джакарта. Поне четири са жертвите. Според ABC News са се самовзривили най-малко три камикадзета.

Според местни медии в града е имало 6 експлозии, като една от тях е станала в кафене на „Старбъкс”. Предполага се, че участват поне 14 въоръжени мъже, предаде Фокус.

Полицейски участък на централна улица в града е частично разрушен. Репортер от местна телевизия разказва, че е видял да застрелват полицай пред очите му.

Терор

Държавният глава на Индонезия Джоко Видодо определи серията експлозии в столицата Джакарта, при които загинаха най-малко четирима души, като „актове на терор“, предава AFP.

„Нацията и хората не трябва да се страхуват, ние няма да бъдем победени от тези актове на терор“, заяви индонезийският президент.
„Скърбим за жертвите на този инцидент, но също така осъждаме действията, които нарушиха сигурността и спокойствието и разпространиха ужаса сред хората“, подчерта Видодо в изявление, излъчено по местна телевизия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят