“Агрион” обяви търгове за земеделска земя

Компанията за купуване и наемане на земя “Агрион” организира търгове за продажби на земеделска земя в цялата страна, съобщиха от дружеството. Целта е да се предложат атрактивни парцели, с които земеделците да окрупнят стопанствата си. Търговете са на компании партньори на фирмата и трябва да приключат в рамките на първото тримесечие, уточниха от “Агрион”.

Мащабната акция, даваща възможност за купуването на земя с аукциони, подобни на тези на частните съдебни изпълнители, се прави за първи път у нас.

“Основна наша цел е да работим в посока комасация и окрупняване. Силната раздробеност на парцелите на огромен брой собственици и наследници тежи на пазара на земя. С предложените парцели се надяваме да отворим нова възможност за фермерите да разширят стопанствата си и масивите, които обработват. Затова предлагаме имоти в цялата страна, за да има повече инвестиционни възможности”, коментираха от “Агрион”. Амбицията им е търговете да приключат през първите три месеца на годината. На сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат предложените имоти и да се изтегли необходимата документация за участие в процедурата.

“Ефективното управление на земята е естествена част от нашия бизнес модел. Това е нова и уникална възможност за българския пазар и най-вече за тези, които активно се занимават със земеделие, искат да разширят капацитета на стопанствата си и за онези, които имат желание да инвестират в подобен актив”, коментираха от мениджмънта на “Агрион”. Целта на дружеството е да инвестира в развитието на нови услуги, в собственото си стопанство и в купуване на земя на база възможно окрупняване и изграждане на напоителни съоръжения.

“Агрион” е сред най-бързо развиващите се и динамични компании в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. тя откри официално верига от офиси в цялата страна с 25 търговски точки към момента. Компанията участва активно в комасационни проекти като член на Българската асоциация на собствениците на земеделска земя (БАСЗЗ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес