Машинистът, който спря влака си с фалшив сигнал за бомба, осъден на 150 часа общественополезен труд

бе осъден на 150 часа обществено полезен труд.

Николай М. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда в южния град. Уволненият служител на БДЖ се призна за виновен, че на 5 декември миналата година в 23.39 часа бил в заведение до железопътната гара в село Кулата. Тъй като се бил почерпил солидно с алкохол, мъжът искал купонът да продължи, а не да се качи на влака и да пътува към Дупница. Затова от собствения си мобилен телефон звъннал на 112 и предал на оперативен дежурен полицай в Петрич невярно повикване за тревога. Николай съобщил, че непознато лице от ромски произход минало покрай него, докато стоял до престояващия влак, и му казало: „Бегай от тука, това нещо сега ще гръмне, има бомба“.

Николай М. получи наказание пробация. Трябва да прави задължителна регистрация по настоящ адрес през следващите 7 месеца. Да се среща периодично с пробационен служител за срок от 1 година. Ще положи и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото през следващите 12 месеца.

Мобилният му телефон, от който се обадил, се отнема в полза на държавата.

След фалшивия сигнал за бомба във влака на крак бяха вдигнати полиция, пожарна и Спешен център в Петрич. Проверени бяха всички вагони на влака, но никъде не бе открито нищо притеснително.

При обиска у младия мъж бе намерено и малко количество канабис за лична употреба. Повдигнато му е обвинение и за държане на наркотици.

Коментари

Задължително поле