Издирваният син на Ценко Чоков се яви в прокуратурата

Синът на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков – Мартин се е явил тази сутрин сам в Районната прокуратура в Бяла Слатина. Това означава, че вече не е обявен за общодържавно издирване, информира Нова ТВ.

Още същата вечер Мартин е разпитан в полицията, след което е освободен. На следващия ден е трябвало да му бъдат снети обяснения от прокурор, но не е открит на адреса му.

"Мартин спря с колата си до мен. Слезе и почна да ме удря. Паднах и се ударих лошо. Крещеше, че съм циганин и ме псуваше на майка. Подиграваше ми се, че имам тумор“, разказа студентът. Той бил пребит от Чоков-младши във вторник следобед. След удара паднал и наранил главата си, след като преди месеци претърпял две операции от тумор в мозъка. Инцидентът станал на 200 м от дома на Радослав.

Очаква се до края на днешния ден да му бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и прокуратурата да поиска задържането му под стража за постоянно.

Пореден скандал

Това не е първият случай на насилие, свързан с фамилията на кмета на Галиче. На 20 декември миналата година синовете на Ценко Чоков бяха задържани за побой в заведение.

След това се оказа, че камерите на мястото изненадващо са се повредили, а пострадалият се отказа от първоначалните си показания и обяви, че е паднал от стол.

Коментари

Задължително поле