Тези трима младежи спасиха жена от грабеж, задържаха нападателя - опасен рецидивист

Полицията и кметът на Монтана наградиха „Радвам се, че има такива млади хора – смели и достойни, с гражданско поведение!”, заяви градоначалникът Златко Живков.

Евелин, Лазар и Тодор са бивши футболисти на клуб „Монтана” и на 10 януари вечерта, докато пътували с кола из областния град станали свидетели на опит за грабеж. „На булеварда видяхме мъж да дърпа жена. Отбихме и спряхме. Успяхме да освободим жената от него и да го задържим. После извикахме полиция. Чак след това разбрахме, че е опасен рецидивист! Такива хора трябва да са в затвора, в каква държава живеем – не знам!?”, разказа Евелин.

Задържаният апаш се оказал Бранислав Белянски/ 28 г./ - стар познайник на полицията с 11 присъди за кражби, хулиганства, грабеж, изнасилване и убийство. Само преди месец бандитът излязъл от затвора и в неделя вечерта се опитал да ограби 54-годишната Ангелина В., в чиято чанта имало 100 лева, документи и дебитна карта.

„Постъпката на момчетата е мъжка и пример за подражание. Притекли са се на помощ в ситуация, която можеше да завърши и фатално”, заяви кметът Златко Живков. Той благодари на младите мъже за смелостта и им подари сувенири на община Монтана.

По-рано в петък тримата смелчаци бяха наградени с благодарствени писма от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък съдът постанови за заловения от момчетата апаш постоянна мярка „задържане под стража”. Решението може да се обжалва пред Апелативния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини