„Юнайтед“ излъга „Ливърпул“ с 1:0

„Манчестър Юнайтед удари „Ливърпул“ с 1:0 на „Анфийлд“ и продължи „дяволската“ диктатура над „бийтълсите“. За последно петкратният еврошампион сломи съперника през март 2014-а с 3:0 на „Олд Трафорд“. После дойде треньорът Луис ван Гаал, който вече се радва на 4 победи в дербито от 4 официални двубоя. В добавка с холандеца „дяволите“ спечелиха и с 3:1 в летен турнир през 2014-а. Головата разлика в 5-те мача е 12-3...

Сега обаче „Юнайтед“ се измъкна и щастливо. Защото гостите отстъпваха в играта, като за цял мач само веднъж улучиха вратата, но - триумфално. Докато „Ливърпул“ имаше 6 шута в рамката при общо 16 към 6, пак в полза на домакина. Но вратарят на гостите Давид де Хеа направи няколко отлични спасявания, а нападателите се суетяха и така минираха провала.

Отборът на Юрген Клоп извърши едва 6 нарушения при 18 на съперника. Но една легенда реши мача. След ъглов удар в 79-ата минута „кулата“ Маруан Фелайни в свой стил стреля с глава в гредата на „Ливърпул“, а оставеният непокрит Уейн Руни от въздуха и смълча „Анфийлд“. Нападателят има вече 241 гола за „Юнайтед“ във всички турнири и е само на 8 от лидера в класацията Боби Чарлтън. Руни заби за 176-и път във Висшата лига, с което надмина втория в историята - Тиери Анри.

С победата „Юнайтед“ събра 37 т. и е само на две от топ 4, като зае петото място. „Ливърпул“ остана девети с 31 точки, след като заработи едва 1 в последните 3 кръга. А Руни заби 4-ти гол за 17 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят