Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Клъстер „Туризъм“ ще бъде създаден в зимния курорт Банско

Организацията, в която ще членуват хотелиери и ресторантьори, ще работи за осигуряване на добра бизнес среда за развитие и повишаване на конкурентоспособността на икономиката. Идеята е да се обединят съществуващите атракции в един цялостен туристически продукт.

Клъстерът ще съдейства за превръщане на зимния курорт в туристическа дестинация от световна величина, ще се работи за развитие на туристическите атракции, подобряване състоянието и експониране на културно-историческото наследство, както и за повишаване качеството на туристическите услуги.Водеща институция в посигане на тези цели ще бъде Община Банско.

Създаване на силно емоционален бранд на курорта като дестинация за целогодишен туризъм – Бранд Банско, също е предвидено в годишната програма на туристическия бизнес. Ще се направи Туристически портал на курорта, който ще представлява уеб страница на няколко езика, съдържаща актуална информация за града и региона.

Предвижда се да бъде създадено и приложение за мобилни телефони, което ще представлява електронен пътеводител на Банско. Ще се изготви общ календар на всички спортни и културни събития, който ще бъде преведен на няколко езика. Ще се мисли за нови фестивали и събития за утвърждаването на курорта като фестивална дестинация през летния сезон.

Освен това туристическият бранш в градчето продължава да работи върху идеята за въвеждане на стандарти за качество и управление на марката за качество „Уникално Банско”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.