Клъстер "Туризъм" ще бъде създаден в зимния курорт Банско

Организацията, в която ще членуват хотелиери и ресторантьори, ще работи за осигуряване на добра бизнес среда за развитие и повишаване на конкурентоспособността на икономиката. Идеята е да се обединят съществуващите атракции в един цялостен туристически продукт.

Клъстерът ще съдейства за превръщане на зимния курорт в туристическа дестинация от световна величина, ще се работи за развитие на туристическите атракции, подобряване състоянието и експониране на културно-историческото наследство, както и за повишаване качеството на туристическите услуги.Водеща институция в посигане на тези цели ще бъде Община Банско.

Създаване на силно емоционален бранд на курорта като дестинация за целогодишен туризъм - Бранд Банско, също е предвидено в годишната програма на туристическия бизнес. Ще се направи Туристически портал на курорта, който ще представлява уеб страница на няколко езика, съдържаща актуална информация за града и региона.

Предвижда се да бъде създадено и приложение за мобилни телефони, което ще представлява електронен пътеводител на Банско. Ще се изготви общ календар на всички спортни и културни събития, който ще бъде преведен на няколко езика. Ще се мисли за нови фестивали и събития за утвърждаването на курорта като фестивална дестинация през летния сезон.

Освен това туристическият бранш в градчето продължава да работи върху идеята за въвеждане на стандарти за качество и управление на марката за качество „Уникално Банско”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес