Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Време е да смените тая работа

Някои твърдят, че е хубаво да сменяте работното място на всеки две години.

Други казват, че не е хитро да изпускате добра позиция в хубава компания.

Навярно един от най-ключовите фактори да останете на конкретно работно място е заплащането.

Понякога обаче има и други знаци, че трябва да напуснете.

Бъдеще няма

Човек прекарва най-много време от съзнателния си живот на работното място, затова то трябва да му дава нещо ново – повишение, допълнителни възможности, придобиване на още умения, научаване на различни неща.

Ако виждате, че никога нищо няма да се промени, не си губете времето, а напуснете.

Не стойте на този работа, ако заплатата ви не се променя без значение от резултатите, които постигате. Това е адски демотивиращо и води до „автоцензура“ на идеите и продуктивността.

Времето за раздяла с работодателя идва и когато служебните ви задължения се увеличават, а възнаграждението – не.

Напуснете, ако се чувствате като „с невидим потник“ – шефът не забелязва, че имате потенциал за нови задачи, пропуска ви при повишенията, не ви кани на важните срещи и не зачита мнението ви.

Ако пък по някаква причина вече не сте продуктивни на работа, въпреки че преди сте могли да се справите с дадените задачи, може би е добре да започнете да се оглеждате за ново място.

Никой не ви слуша

Всеки работи за заплата, но хората имат нужда да работят за нещо повече от пари – да работят с колеги, които ги уважават и им се възхищават, и да дават уважение и възхита в замяна. Ако шефът ви ви кара да се чувствате като бройка, която е заменима, самозаменете се!

Напуснете веднага и когато не зачитат идеите ви! Чувството, че допринасяте по специален начин за работата на компанията, е много удовлетворяващо. И когато шефът ви реже всеки път, или дори по-лошо – омаловажава предложенията ви, това е не само обидно, но и демотивиращо. И скоро спира да ви пука. А това е много лошо, нали?

Хубаво е да имате обратна връзка за резултатите, които постигате, но ако критиката е публична и деструктивна, е хубаво да се замислите. Искате ли да работите в среда, където се възприема за нормално да ви унижават?

Животът е твърде кратък да търпите хора, които не ви благодарят за работата, която вършите заедно.

Напуснете, ако никой не споделя мечтите ви за развитие – хубаво е да работите с хора, с които „гледате в една посока“. Иначе може да подмените ценностите си.

Губите баланса

Липсва ви страст към работата, губите баланса или се чувствате нещастни? Напуснете веднага. Няма смисъл да се чувствате зле или да пренебрегвате личния си живот заради работата.

Сменяйте офиса, ако спрете да се вълнувате от това, което вършите. Някои ще кажат, че да се вълнувате прекалено от работата си има и своите недостатъци. Но всяка работа трябва да носи удовлетворение дори да не изпитвате към нея силна страст. Работата трябва да ви вълнува и предизвиква. Иначе е лошо загубено време.

Времето за раздяла е дошло и когато стресът ви идва прекалено много и започва да вреди на физическото ви здраве.

Предизвикателството „Промяна“

Убедени сте, че не можете да правите нищо друго? Това е най-добрата причина да напуснете работа.

Не бива да се ограничавате сами, като мислите, че няма да се справите с различни задачи. Може да правите всичко – повярвайте!

Преди да се впуснете в предизвикателство обаче, проучете възможностите, завършете някой курс, усъвършенствайте уменията си!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.