Ясен Тодоров за SMS скандала: Писал съм пет съобщения, все на жени

Председателят на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров показа в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия телефонa, който ползва. Това става във връзка с SMS скандала, който разбуни ВСС миналата седмица.

Тодоров е готов да покаже с кой е имал комуникации, дори е предложил на колегата си Калин Калпакчиев лично да види с кой е говорил и на кой е пращал SMS – и, но няма да представя разпечатки, защото това, според него, ще наруши личното му пространство. „Аз имам лични SMS– и, някои са със строго интимен характер“, каза Тодоров. Той поясни, че от неговия номер има пет изходящи SMA– a, които са към жени.

„Аз вярвам на колегите си, които вчера декларираха един по един, че не са пращали SMS до Бойко Борисов“, заяви Ясен Тодоров.

"Като се изтърка плочата с Борисов, ще тръгне плочата с Пеевски", каза той. Тодоров съобщи, че има телефона на Делян Пеевски от времето, когато е бил следовател, но не контактува с него.

„Не искам да влизаме в скандални теми, нека да гледаме по-позитивно на нещата“, заяви още Ясен Тодоров. Той напомни какви са приетите промени в Конституцията и коментира, че решението на Христо Иванов да си тръгне е било малко театър.

"Правителството има официален агент във ВСС и това е министърът на правосъдието. Има кой да информира онлайн премиера какво се случва на заседанието", допълни той и отново подчерта, че засега било сигурно, че председателят на ВКС Лозан Панов комуникира с премиера.

"Разделението между властите не е ограда с бодлива тел, а и взаимодействие и контрол. С членове на правителството откакто съм във ВСС съм комуникирал само с министрите на правосъдието", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини