"План Б": Лозан Панов на тайни срещи с адвокат Иван Тодоров

Председателят на Върховия касационен съд Лозан Панов редовно провежда тайни срещи с видния столичен адвокат Иван Тодоров, твърди гражданското сдружение "План Б", след получено на редакционната им поща писмо. В него са описани скандални връзки между двамата. Приложени са и снимки на срещите, както и на кореспонденцията им с есемеси.

Вижте текста на писмото до "План Б":

“План Б,

Не ви знам какви сте, но откакто ви следя, виждам, че не се страхувате да пишете за когото и да е от властимащите. Миналата седмица Върховният съдия Лозан Панов показа смс, изпратен му от Министър – председателя Бойко Борисов. Всичко това беше окачествено като вмешателство на изпълнителната в съдебната власт. Дотук добре.
Обаче аз от дълги години работя в тежка мафиотска корпорация, състояща се от адвокати, и постигаща чудеса на несправедливостта. Става дума за адвокатското дружество “Георгиев, Тодоров и Ко.”

Какво ли не е видяно там – съдии, преговарящи със страни по дела, които те разглеждат, размяна на пари, ръкостискания и прегръдки… И всичко това под всевиждащото око на Боса – адвокат Иван Тодоров. На бюрото на Иван Тодоров са наредени десетки телефони, които той нарича “прави”. Смисълът е, че те са връзка със само един човек – магистрат, министър, или друга важна особа. Чрез тях той контактува с неговите лакеи в изпълнителната и съдебна власти и им свежда указанията си. За да не усложнявам това, което искам да кажа, връщам се на смс-а, показан от Лозан Панов и продължавам директно.

Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря. Без да навлизам в подробности ви изпращам снимка на кореспонденция от “правия телефон” между адвокат Иван Тодоров и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Ако снимката не се е получила достатъчно четлива – по-долу ще възпроизведа в текст.
От телефон 0877139652, който се използва от Иван Тодоров на 25.12.2015 г. в 13:01 до телефон 0888 94 24 57 е изпратен смс: “4estito Rojdestvo, Lozane! Otdavna ne si idval v ofisa… Ivan Todorov”.

В 13:02 на същата дата от 0888 94 24 57 е върнат отговор на това съобщение със съдържание: “Честито Рождество! Здраве, радост и благополучие. Ще се радвам да се видим!”.

Ето това представлява двуличникът Лозан Панов, Председател на Върховния касационен съд. За него е недопустимо министър-председателя да му изпраща смс, но е съвсем в реда на нещата да е приятел с един от най-влиятелните и мафиотизирани адвокати в България. Лозан Панов е чест гост в офиса на “Георгиев, Тодоров и Ко.”, където или се усамотява с Иван Тодоров, или се среща с влиятелни в обществото личности и клиенти на адвокатската кантора. Естеството на тези срещи е близко до ума.

Освен придобитата от мен кореспонденция между двамата приятели – адвокат Иван Тодоров и Върховния съдия Лозан Панов, като доказателство ви изпращам и няколко снимки.

Когато научих за една от поредните им срещи, помолих мой познат да застане на улица “Парчевич”№27 пред кантората на Иван Тодоров и да заснеме появата на Лозан Панов. Панов не закъсня.

На 5 октомври 2015 г. около 16 ч. Върховният съдия пристигна за уговорената среща. Озадачаващи бяха потресаващата му наглост и чувство за недосегаемост.

Лозан Панов пристигна със служебна кола и охрана от НСО. Беше усмихнат и въобще не бе притеснен, че някой би могъл да види как Председателя на Върховния касационен съд идва на крак при адвокатския бос Иван Тодоров. За какво са си говорили на тази среща се сетете сами. Едва ли Лозан Панов е искал от Иван Тодоров да му издаде виза за Антигуа и Барбуда, чийто почетен консул е Тодоров в България. И като такъв – офисът на ул. “Парчевич” 27 не подлежи на претърсвания и обиски от правораздавателните органи, поради дипломатическия му статут.

От месеци се колебая дали да разкрия тези връзки между най-висшия магистрат в България и един от най-демоничните адвокати в страната. И може би нямаше да го направя, тъй като все пак работя там. Безцеремонните наглост и двуличие на Лозан Панов миналия четвъртък, обаче, преминаха всякакви граници и не дават на гражданската ми съвест друг избор.

Това, което ви изпращам, използвайте както прецените в полза на обществото, което има правото да знае истината за тези, които определят съдбата му. “

Коментари

Задължително поле