До 5 г. затвор грозят роднините, саморазправили се с учениците от 17 СОУ

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на роднините на ученик от столичното 17 СОУ, които вчера нахлуха в час и започнаха да раздават юмручно право.

Като обвиняеми са привлечени Илиян Лепоев (на 41г.), Гинка Лепоева (на 39 г.), Аделина Сърбинска (на 45 г.) и непълнолетния А.К., съобщават от прокуратурата. Те ще отговарят пред съда за хулиганство , отличаващо се с изключителен цинизъм – престъпление по чл. 325, ал.2 НК, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години.

Търсенето момче не е там, за сметка на момичето. То е изтеглено от чина за блузата. Последвали са шамари, юмруци и се стига до меле пред дъската, в което освен четиримата роднини, участват и хора от класа. 

Арест

Прокуратурата е наредила задържане на Лепоев до 24 януари (неделя), когато същият ще бъде изправен пред състав на Софийския районен съд за произнасяне по искането за неговото по-нататъшно задържане под стража, посочиха още от обвинението.

На останалите трима са определени по-леки мерки - гаранция от 500 лв. и „надзор на инспектор при детската педагогическа стая” спрямо непълнолетния съучастник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини