Моуриньо отрече да се предлага на "Юнайтед"

Жозе Моуриньо е написал писмо от шест страници до шефовете на „Манчестър Юнайтед“, с което се самопредлага за треньорския пост. „Бомбата“ гръмна от страниците на неделното издание на в. „Индипендънт“, където се разкрива специалният начин, по който Специалния иска да седне в стола на Луис ван Гаал. По-късно обаче португалският спец отрече „сензацията“ чрез мениджъра си Жорже Мендеш: „Това е смешно и ужасно глупаво. Как може някой да си помисли, че треньор като Моуриньо ще започне да пише до клубове, за да си търси работа!“

В публикацията на „Индипендънт“ се разказва как Жозе убеждава собствениците на „Юнайтед“, че той е правилният треньор. На шестте страници португалецът направил анализ на актуалната ситуация, изложил план за преструктуриране на отбора, бързо подобряване на играта и резултатите. И разбил на пух и прах митовете, че неговият дефанзивен стил не подхожда на традиционната атакуваща игра на „червените дяволи“. С две думи - ако смени Ван Гаал, отборът веднага ще цъфне по-напред в класирането и ще спре да къса нервите на почитателите си. Моу бе вариант за треньор на „Олд Трафорд“ през 2013-а след отказването на сър Алекс Фъргюсън, но тогава бе предпочетен Дейвид Мойс. Сега „Юнайтед“ е пети - на 10 точки от лидера „Лестър“, след съботната домакинска загуба с 0:1 от „Саутхемптън“. Бившият изпълнителен директор на клуба Дейвид Гил призова феновете да спрат да освиркват Ван Гаал, въпреки че от последните 10 мача любимците им са спечелили едва два.

Междувременно „Манчестър Сити“ завърши 2:2 срещу „Уест Хем“ като гост и позволи на „Лестър“ да се откъсне с 3 точки напред. На два пъти Серхио Агуеро изравняваше, след като лондончани повеждаха. Закъсалият „Суонси“ живна с 2:1 навън над „Евертън“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят