Ван Гаал си тръгна за Холандия

Дните или може би дори часовете на Луис ван Гаал в „Манчестър Юнайтед“ изглеждат преброени. Треньорът дори си замина за Холандия след 0:1 от „Саутхемптън“. Официалната причина - рожденият ден на дъщеря му. Но английските медии прогнозират, че в родината си Ван Гаал ще получи заветното обаждане, че е уволнен.

Холандецът даде неочаквано два свободни дни на отбора, въпреки че в петък има мач за купата срещу „Дарби Каунти“. Медиите на Острова твърдят, че група от най-големите звезди на „Юнайтед“ вече са казали на ръководството, че не желаят повече Ван Гаал да ги води. Това преляло чашата на търпението.

Изпълнителният директор Ед Уудуърд трябва да вземе решението. Вариантите са два. Като най-очакван се смята асистентът Райън Гигс за втори път да поеме временно поста, както бе след Дейвид Мойс. Но може веднага начело да застане и Жозе Моуриньо. Отново според медийни информации португалецът е обещал, че още догодина ще спечели титлата с „Юнайтед“. Неговият мениджър Жорже Мендеш винаги е признавал, че е в топли отношения с „Олд Трафорд“. В последните дни агентът отрече, че Специалния се е предложил с писмо до клуба да смени Ван Гаал. Като треньор на „Юнайтед“ холандецът има 31 победи, 29 равенства и 18 загуби, включително и селекция за около половин милиард евро.

Арсен Венгер, мениджърът на „Арсенал“, изригна срещу Диего Коща след загубата с 0:1 от „Челси“ в лондонското дерби. Топчиите“ вече са едва трети зад „Лестър“ и „Манчестър Сити“, след като водеха в класирането. „Диего Коща предизвика несправедливото изгонване на наш футболист в два поредни мача - каза Венгер. - Явно е прекалено умен. Не знам дали сега бе в засада при положението за червения картон или не, не знам дали наистина Пер Мертезакер го удари или не.“

В последните четири сезона „Арсенал“ получи срещу „Челси“ повече червени картони, отколкото точки спечели - 4 към 2. А Диего Коща е дявол за Венгер - сега вкара победния гол още в началото на дербито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят